Zie hieronder de blonde puppies uit het eerste nest van Noa & Bikkel (april 2013). Ze hebben goede baasjes gevonden. 

 Storm (6 weken):   
 Storm  Storm   


Maggie (6 weken):                                                                                                                                                                     
 Maggie  Maggie  


Update: Maggie (1 jaar)


Dusty (6 weken):                                                                                                                                                        
Dusty    

Update: Dusty (1 jaar)

                                                                                                      
                     


Bevalling Noa April 2013

 De dekking:

26 jan. Zaterdag Noa is loops.

1 febr. Vrijdag- Billy Noa en Nicky een wormkuur gegeven

11 febr. Maandag - Dit is de 17e dag van de loopsheid. Mark is met haar naar een kliniek in Oldenzaal gegaan voor een progesteron test. De waarde is 5 dus nog niet hoog genoeg. Het moet nl 10 zijn.

13 febr. Woensdag - Dit is de 19e dag van de loopsheid. Vandaag weer progesteron geprikt en nu is de waarde 7.7 Het advies is om haar vrijdag te laten dekken.

15 febr. Vrijdag-Noa is gedekt door Bikkel.

17 febr. Zondag- Noa is nogmaals gedekt door Bikkel. Als Noa nu drachtig is dan is ze uitgerekend rond 17 April. Dit is tevens de verjaardag van Robin dus dat zou superleuk zijn.

25 Mrt.  Woensdag- Het is nu 38 dagen geleden dat Noa is gedekt. Vandaag ga ik een echo laten maken. Super spannend!!  Noa’s buikje is wel iets dikker geworden. En ze is aanhankelijker naar mij toe. Jaaaaaaaaaaa er zijn 5 pups gezien op de echo.

3 april Woensdag- Noa is 48 dagen drachtig. Haar buikomvang was 69 cm en is nu al 11cm gegroeid. Haar buikomvang is nu 80 cm.

9 april Dinsdag- Haar buikomvang is nu 89cm.

13 april zaterdag- Haar buikomvang is nog steeds 89cm. De puppies zijn niet te voelen in de buik. Dat vind ik wel een beetje raar. Ze heeft ook geen overdreven honger.

14 april zondag-De puppies zijn 59 dagen oud en levensvatbaar mochten ze nu geboren worden. De temperatuur van Noa is 37.9 In de avond zakt de temp naar 37.4

15 april Maandag-De temeratuur blijft rond de 37  graden schommelen. Mijn bedje staat beneden. ’s Nachts kruipt Noa bij mij in bed en begint heftig te hijgen. Om 04:15 is het afgelopen en gaat ze lekker slapen.

 

De Bevalling:

16 april 2013 Dinsdag- Dag 61

Noa heeft geen zin in eten en wil steeds graven in de tuin. Rond 13:00 uur zakt de temperatuur naar 36.5 graden. Ze hijgt al de hele dag. Ik voel nog steeds geen beweging in de buik. Dat vind ik wel een beetje eng, Ik heb de dierenarts gebeld. Het advies is: gewoon rustig afwachten. Dit kan nog wel een paar uur duren en zolang ze niet perst is er niets aan de hand.

16:00 uur Noa wil steeds kleine plasjes doen. Vanaf nu laat ik haar niet meer alleen. Ik heb er zin in!

18:45 uur Drie persweeën en daar is het eerste reutje Storm. Dat ging makkelijk!!!  

22:00 uur Er komt weer een pupje. Deze komt met de pootjes eerst. Een stuit dus. Dit is een teefje en ik noem haar Maggie. Nu is het wachten ……wachten….wachten op de volgende pup.

Rond 02:00 uur is het me wel duidelijk dat er geen volgende pup aan zit te komen. Robin en Yvette gaan slapen, en ik kruip in mijn bedje in de kamer.

 

17 april woensdag-dag 62

4:45 uur Piep piep… Piep piep. Vanuit een diepe diepe slaap open ik een oog om te kijken wat er piept. Oh het is Noa die weer bij mij in bed is gekropen. Noa met…………….een versgeboren pupje tussen haar pootjes. Het vlies is eraf en de navelstreng is keurig doorgebeten. Het pupje is nog nat dus het is echt net geboren. 
Even bekomen van deze verassing en snel het pupje drooggemaakt.
Dit is een reutje en zijn naam is Dusty.